Foten består av 26 knokler, 33 ledd, 107 ligamenter og 28 muskler, i tillegg til et stort antall nerver som du utsetter for store tyngdekrefter på en liten flate. Bare det å gå eller løpe er en svært kompleks og krevende øvelse.
Fysisk aktivitet er en mirakelpille for langt flere sykdommer enn vi tidligere har antatt. Riktig fottøy er helt nødvendig for å kunne gjennomføre en livsstilsendring. Rett sko og/eller personlig tilpassede såler for deg og den aktiviteten du skal utøve er svært viktig for å unngå skader.
Ved et raskt søk på nett finner vi utallige konklusjoner og løsninger relatert til sammenhengen mellom sko og skader.
Det er utgitt en rekke internasjonale doktorgradsavhandlinger, master- og hovedfagsoppgaver om sammenhengen mellom sko og skader.
Felles for de fleste er at de konkluderer i alle retninger, og det er derfor svært vanskelig å bli klok på noe av det. Noen konkluderer til og med at skoen ikke har noen betydning for antall skader ved fysisk aktivitet. Mange guruer og mange meninger, altså.
Årsaken til forvirringen ligger i fotens kompleksitet.Vi vet at latente feilstillinger i foten medfører en rekke problemer fra fot til nakke og et stort antall sykemeldinger. Enkelte må slutte med visse aktiviteter og får dernest nedsatt livskvalitet uten at de egentlig kjenner årsaken.

Feil sko utløser i seg selv en mengde mulige problemer og skader. Din fot har en rekke ulike tilstander som du må vite noe om, for å være målrettet når du skal kjøpe sko. Uten kunnskap om dette famler du i blinde.
Stadig ser og leser vi at sko anbefales uten å ha kjennskap til personens unike anatomi. Uten å kjenne fotens tilstand blir dette en meningsløs øvelse. Markedet tilbyr i dag utallige typer og modeller sko, alle med ulike egenskaper.
Vi analyserer dine føtter i bevegelse: vi har en unik teknologi og kunnskap som hjelper deg å kartlegge tilstanden på din egen fot. I lys av fotens feilstilling vil en slik analyse gi deg svar på hvilke tiltak som må gjøres for å lege eksisterende smerter og ubehag, og/eller forebygge latente problemer. Når du først har blitt skadet er du allerede litt for sent ute. Men vi kan selvfølgelig gjøre noe med det, helst før, men også etter skade. Like viktig for yngre som for eldre mennesker.

Hos oss måler vi dine føtter ved hjelp av en gulvmatte som har 16.384 sensorer. Det gir 500 målinger pr. sekund. Kombinert med guidende lasere får vi et svært nøyaktig og dynamisk avtrykk av dine føtter. Vi analyserer hele foten i bevegelse, ikke bare et fotavtrykk når du står i ro. Og det er først når man ser hvordan foten beveger seg, man kan tilpasse en løsning som er varig, og ikke bare midlertidig lindrende.
Vi vurderer din gangavvikling og ser hvordan foten lander når du går. Dette gir oss et bilde av ankelens vinkel i det foten treffer underlaget. Sammen med ditt unike, dynamiske fotavtrykk er dette det perfekte verktøyet for å se tilstanden på dine føtter og en ganganalyse.
Informasjonen vi får fra analysen, kombinert med vår fagkunnskap, gir oss en unik mulighet til å finne markedets beste løsning for dine føtter i bevegelse.